Rijd jij ‘s morgens op de motor naar jouw werk? Dan zul je daar vast geen lompe werkschoenen bij willen dragen. Ga voor mooie stoere werkschoenen, die perfect bij jou passen. Als je van motorsport houdt, klus jij bovendien vast regelmatig aan jouw eigen motor. Lees hier tips over de beste werkschoenen voor klussen aan jouw motor.

Tip 1: olie- en brandstof bestendige schoenen

Wil je dat jouw motor langer mee gaat zonder problemen? Dan is onderhoud aan jouw motor onvermijdelijk. Elke motor liefhebber houdt zich regelmatig bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Verversen van olie
  • Check motorblok
  • Olie smeren op bouten en moeren

Klus jij ook regelmatig zelf aan jouw motor? Dan weet je als geen ander dat het nog wel eens vies en glad kan worden door olie en brandstof. Een benzine- en oliebestendige werkschoen met een hoge antislip normering, zoals de SRC, is dan ook geen overbodige luxe. Als je online op zoek gaat naar de juiste schoen, ben je verzekerd van een goede aanbieding werk schoen.

Tip 2: sportieve sneakers bij een sportieve motor

Heb jij een sportieve motor? Dan past een sportieve werkschoen sneaker daar perfect bij. Ook stoere werklaarzen matchen goed bij een motoroutfit. Bovendien biedt het de extra benodigde bescherming voor jouw enkels. Check bij de kenmerken van de schoen wel of ze oliebestendig zijn, zoals hierboven besproken.

Tip 3: veel gehurkt klussen aan jouw motor? Ga voor een lage werkschoen

Tijdens het klussen aan een motor wordt vaak gehurkt gewerkt. Om deze reden is een lage werkschoen waar je jouw enkels vrij in kan bewegen ook erg prettig. Als je daarentegen zwakkere enkels hebt, kun je beter gaan voor een stevige werklaars of een hogere schoen die meer versteviging biedt.

  • Lage schoen: vrijer bewegen van enkels
  • Hoge schoen: meer bescherming en stevigheid

Tip 4: speciale werkschoenen voor grote maten

Heb jij een grote schoenmaat, maar wil je niet in lompe schoenen aan jouw motor werken? Ga dan voor speciale grote maat werkschoenen. Werkschoenen in de maten 47 t/m 50 vaak lastig te vinden. Gelukkig komt er steeds meer antwoord op de groeiende vraag naar werkschoenen in grote maten. Goede merken voor grotere maten zijn:

  • Blackstone
  • Emma
  • Redbrick
  • Elten
  • Gevavi

Of je nu hoge of lage werkschoenen zoekt, een sneaker model of misschien werklaarzen. In elke categorie is er aanbod.

Tip 5: waterdichte schoenen voor buiten klussen en lange ritten

Werk jij voornamelijk buiten of binnen aan jouw motor? Bij buiten werkzaamheden buiten is het slim om te gaan voor waterdichte schoenen. Dit is ook aan te raden voor lange afstand motorritten in de herfst. Met een goede bui zijn jouw sokken binnen een mum van tijd nat, als je geen waterdichte schoenen hebt.