De Jupiler Pro League is de hoogste voetbalcompetitie in België en is altijd een spannende competitie geweest. In dit artikel bespreken we de huidige stand in de competitie en welke teams kans maken om te winnen.

Stand in de Jupiler Pro League

Op dit moment zijn er nog zeven speelrondes te gaan in de Jupiler Pro League en de huidige stand is als volgt:

Club Brugge – 70 punten

Racing Genk – 58 punten

Royal Antwerp FC – 55 punten

Anderlecht – 53 punten

KV Oostende – 50 punten

Club Brugge leidt momenteel de competitie met 70 punten na 31 speelrondes. Racing Genk staat op de tweede plaats met 58 punten, gevolgd door Royal Antwerp FC op de derde plaats met 55 punten. Anderlecht en KV Oostende completeren de top vijf.

Het is interessant om op te merken dat er slechts twaalf punten verschil zijn tussen de eerste en de vijfde plaats. Met nog zeven speelrondes te gaan kan alles nog gebeuren.

Kanshebbers om te winnen

Club Brugge is op dit moment de favoriet om te winnen vanwege hun dominante positie in de competitie. Ze hebben een voorsprong van twaalf punten op Racing Genk, maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. Club Brugge heeft ook een van de beste verdedigingen in de competitie en heeft slechts 20 doelpunten tegen gekregen in 31 wedstrijden.

Racing Genk heeft echter laten zien dat ze een sterk team zijn en hebben momenteel de op een na beste aanval in de competitie met 60 doelpunten. Royal Antwerp FC en Anderlecht zijn ook sterke teams en hebben beide een goede vorm in de laatste paar wedstrijden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke wedstrijd in de competitie belangrijk is en dat er verrassingen kunnen gebeuren. KV Oostende en Standard Luik zijn bijvoorbeeld teams die in staat zijn om te stunten en hebben beide dit seizoen al belangrijke overwinningen behaald. Het staat of valt ook bij transfers gedurende het seizoen. Het transferseizoen begint alweer bijna dus volg ook het transfernieuws op de voet.

De Jupiler Pro League is een spannende competitie en er zijn nog genoeg speelrondes te gaan. Club Brugge leidt momenteel de competitie, maar Racing Genk, Royal Antwerp FC en Anderlecht zijn allemaal nog in de race om te winnen. Met nog zeven speelrondes te gaan kan alles nog gebeuren en het zal interessant zijn om te zien welk team uiteindelijk de titel zal pakken.